Športové aktuality
2 min. čítania

Dvojica Slovákov v pekinských rozhodcovských zboroch, ďalší dvaja v iných oficiálnych funkciách

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Foto
TASR/MICHAL SVÍTOK

Okrem športovcov a realizačných tímov nechýbajú na zimných olympijských hrách v Pekingu ani slovenskí rozhodcovia a členovia jury či direktoriátu hokejového turnaja.

Najpočetnejšie zastúpenie v týchto funkciách v dosiaľ zverejnených nomináciách má Slovensko v biatlone. Traťovým rozhodcom je Radovan Šimočko, členom odvolacej jury Ivor Lehoťan.

Prvýkrát má v rozhodcovskom zbore zastúpenie slovenské rýchlokorčuľovanie na krátkej dráhe. Asistentkou videorozhodcu je Trnavčanka Alexandra Valachová.

Medzi hlasujúcimi členmi direktoriátu mužského hokejového turnaja figuruje aj manažér slovenskej reprezentácie Oto Haščák. Každý tím zastupuje v direktoriáte jeden člen, navyše sú v ňom ešte zástupcovia IIHF a organizátorov.

Medzinárodná hokejová federácia IIHF a organizátori v predvečer začiatku ženského hokejového turnaja uviedli, že medzi hlavnými rozhodkyňami naďalej figuruje Nikoleta Celárová. Bývalá hokejistka viedla už zápasy na predchádzajúcich zimných olympijských hrách v Pjongčangu 2018, vo Vancouveri 2010 bola ako aktívna hráčka. Do Pekingu však napokon nepricestovala.

„Mala som pred týždňom vo štvrtok hraničný test, v sobotu už bolo všetko v poriadku. Ale do Pekingu som už nemohla odletieť. Je mi to veľmi ľúto, ale žiaľ, taká je doba,“ uviedla Celárová pre TASR.

Podujatia a športovci

Súvisiace

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque