Šport a olympizmus
2 min. čítania

Nadšení športovci na Olympijskom festivale zbierajú pečiatky: Čo za ne získajú?

Profile picture for user Krsko
Stanislav
Krško
Foto
SOŠV - Samuel Galica

Každé dieťa, ktoré príde na Olympijský festival do Šamorína, dostane pri vstupe špeciálnu hraciu kartu so šiestimi prázdnymi políčkami. Tie slúžia na pečiatky zo športovísk. Každý deň sú k dispozícii aspoň štyri stále športoviská, ktoré si deti môžu vyskúšať.

Nezáleží na ich športovom výkone, dôležité je, aby sa dobre zabavili. Keď sa zastavia na každom zo štyroch stanovísk a splnia tam športové úlohy, čaká ich ešte ďalšia výzva. V piatok, prvý deň festivalu, to boli stanoviská atletiky, gymnastiky, boxu a športového lezenia. „Musel som splniť atletické úlohy, gymnastické cvičenia, preliezť horolezeckú stenu a vyskúšať si box v klietke,“ vysvetľuje mladý návštevník.

Športové náradie si požičajú v stánku v areáli Olympijského festivalu. Ak si tu vyskúšajú ešte dva ďalšie športy a získajú všetkých šesť pečiatok, čaká ich zaslúžená odmena. „Vybrať si môžu zo stolného tenisu, futbalu, hokeja alebo si vyskúšajú bedminton. Za vyplnené pečiatky získajú diplom a v ten deň môžu využiť zľavu vo vodnom svete x-bionic aquatic sphere. Celodenný vstup budú mať za cenu trojhodinového,“ hovoria organizátori.

23. júla sa začal v šamorínskom  x-bionic sphere Olympijský festival. Pripravených je 17 dní plných športu, zábavy, dobrého jedla a fandenia.

Vstup na festival je pre každého úplne zadarmo. Môžete na ňom stretnúť mnohé športové hviezdy, vyskúšať si športy a čo je najdôležitejšie – fandiť slovenským športovcom, ktorí v Tokiu bojujú o medaily!

Sobotňajší program na Olympijskom festivale v Šamoríne.
Sobotňajší program na Olympijskom festivale v Šamoríne.

Slovenský olympijský a športový výbor prinesie olympijské hry na Slovensko aj vďaka svojim partnerom, a to exkluzívnemu partnerovi TIPOS, generálnym partnerom 4F a Toyota, hlavným partnerom BILLA, SPP, CZ Slovakia, Allianz, Zlatý Bažant 0,0%, partnerom Matador, STRABAG.

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque