Športové aktuality
3 min. čítania

Olympijský klub Žilina otvoril výstavu o olympizme s hlavným zameraním na 20. výročie SOV a olympionikov i paralympionikov z regiónu

OK Žilina
alt

ŽILINA (OKŽ) - V sobotu 15. júna bola v Žiline otvorená výstava o olympizme, ktorú predovšetkým pri príležitosti 20. výročia vzniku Slovenského olympijského výboru pripravil Olympijský klub Žilina. Miestom zaujímavej expozície je bohato navštevovaná galéria nového Obchodného centra Mirage v centre mesta. Na vernisáži prítomných privítal predseda OK Žilina Michal Staňo. Výstavu oficiálne otvoril predseda Združenia olympijských klubov SR Ivan Čierny.

Na baneroch sú predstavené staroveké hry, novoveké olympijské hry, slovenskí medailisti a činnosť Slovenského olympijského výboru. Okrem toho Olympijský klub Žilina prezentuje svoju činnosť od založenia v roku 1995 na dvanástich samostatných paneloch. Na výstave púta pozornosť aj baner, na ktorom sú vyobrazení olympionici a paralympionici zo žilinského regiónu, počínajúc účastníkom OH 1932 v Los Angeles atlétom Andrejom Engelom. Návštevníkom výstavy sú k dispozícii aj rôzne tlačové materiály, vydané Slovenským olympijským výborom.

Výstava je od 15. júna do 15. júla otvorená každý deň, vrátane sobôt a nedieľ, v čase od 9.00 do 21.00 hod. Olympijský klub Žilina na ňu pozýva aj všetky olympijské kluby, aj širokú verejnosť a predovšetkým žiakov žilinských a okolitých škôl.

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque