Športové aktuality
2 min. čítania

OLYMPIJSKÝ KLUB ŽILINA zorganizoval: Krásna oslava olympizmu a športu v Žiline

Profile picture for user afinode
Juraj
Falát

Už 32.ročník medzinárodných bežeckých pretekov na pamiatku legendárneho vytrvalca Emila Zátopka sa uskutočnil v Žiline v sobotu 9.septembra na atletickej dráhe Žilinskej univerzity. Hlavným usporiadateľom bol Olympijský klub Žilina, spolupracovali Atletický klub Žilina, Ústav telesnej výchovy Žilinskej univerzity a Atletický oddiel Slávia ŽU. Súčasťou podujatia sú od roku 1996 aj preteky detí a mládeže na pamiatku Stanislava Mikoláša, ktorý bol spolu s Mariánom Michalikom zakladateľom žilinskej Zátopkovej desiatky v roku 1986. Od vzniku Olympijského klubu Žilina v roku 1995 je OK hlavným organizátorom podujatia.
V 32.ročníku súťažili deti a mládež postupne v piatich vekových kategóriach na tratiach 100 m, 300 m, 600 m a 800 m. Dospelí muži a ženy bežali 10 000 m, muži v piatich a ženy v dvoch vekových kategóriach.
Víťazom v absolútnom poradí medzi mužmi sa stal Miroslav Vanko z DS Martin, druhý dobehol Roman Šlúch TJ Banská Štiavnica a bronz získal Zdeno Koleda ŠKP Žilina. Medzi ženami zvíťazila Marcela Bieliková z Maratón klubu Rajec, druhá bola Erika Belianska TJ Štiavnik a tretia Barbora Kamenská BS Tatran Turany.
Na zvlášť vydarenom podujatí sa zúčastnilo 86 aktívnych bežcov s početným doprovodom a boje na trati sledovala slušná kulisa divákov. Najmladšou účastníčkou bola 4 - ročná Agátka Šimunová a najstarším 80 ročný Jozef Daubner.
Olympijský klub Žilina sa v sobotu 16.septembra už tradične zúčastní na Družobnom stretnutí s Českým klubom olympionikov v Kopřivnici a Rožňove pod Radhošťom pri príležitosti "Behu rodným krajom Emila Zátopka". Dana Zátopková tu oslávi svoje jubilejné 95. narodeniny.

p24
Doprajte si výnimočný zážitok, do predaja idú ďalšie lístky na OH 2024

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque