Športové aktuality
4 min. čítania

Po dlhých rokoch sa črtá obnovenie činnosti Olympijského klubu Bratislava, poverenie pripraviť riadne zhromaždenie dostali Mária Mračnová a Dušan Noga

Dušan Noga
alt

Bratislava 29. október - Vo štvrtok 25. októbra sa na Základnej škole na Kalinčiakovej ulici v Bratislave uskutočnilo zasadnutie členov Olympijského klubu (OK) Bratislava. Oslovení boli všetci členovia na základe posledného známeho zoznamu, pričom aktívne reagovalo 39 z nich. Na zasadnutí sa napokon zúčastnilo 17 členov OK Bratislava (14 sa ospravedlnilo).

Prítomných privítala členka výkonného výboru SOV a dvojnásobná olympionička v atletike Mária Mračnová a člen vedenia Slovenskej olympijskej akadémie Dušan Noga, ktorí sa podujali znovu oživiť činnosť OK Bratislava. Mária Mračnová stručne oboznámila prítomných s históriou vzniku klubu v Bratislave a s jeho činnosťou v minulosti. Dušan Noga zdôvodnil potrebu znovuoživenia klubu vzhľadom na dnešný stav športu. Ponúkol možnosť stretávania sa členov klubu na ZŠ na Kalinčiakovej ulici v Bratislave, kde pôsobí ako riaditeľ. Na tomto mieste by klub mohol mať i svoje dočasné sídlo. Na fotografii Mária Mračnová spolu s Dušanom Nogom.

V ďalšom priebehu sa rokovalo o možnostiach, ktoré klub má a o činnostiach, ktoré môže vykonávať v prospech olympizmu a športu vôbec. Ide pritom najmä o aktivity pre mládež, dospelých, či seniorov. Následne projektový manažér SOV Roman Hanzel oboznámil prítomných s aktivitami Slovenského olympijského výboru na podporu olympizmu, akými sú napríklad Olympijské festivaly detí a mládeže Slovenska, Olympijský odznak všestrannosti, vedomostné súťaže o olympizme a iné. Zároveň upozornil, že rok 2013 bude hlavný rok realizácie Olympijského odznaku všestrannosti. V diskusii odzneli napríklad informácie o spôsobe organizovania “Odznaku zdatnosti” v Česku, o konkrétnych skúsenostiach z cvičenia so seniormi z klubov dôchodcov, či o príprave výstavy SZTK - Slovenského múzea telesnej kultúry „20 rokov Slovenského športu – víťazstvá a prehry“.

Prítomní na záver poverili Máriu MračnovúDušana Nogu, aby do riadneho zhromaždenia, ktoré sa má uskutočniť v prvých decembrových dňoch, zastupovali OK Bratislava a pripravili podklady na zhromaždenie (predovšetkým návrhy na úpravu stanov a zmenu sídla klubu, ktorý v minulosti mal svoje priestory na Fakulte telesnej výchovy a športu UK).

 

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque