Športové aktuality
1 min. čítania

Rusi a Bielorusi sa môžu zúčastniť na záverečnom ceremoniáli

Profile picture for user teraz.sk
Spravodajstvo
TERAZ.sk
Ilustračná snímka. Foto: TASR - Erika Ďurčová
Paríž 10. augusta (TASR) - Ruskí a bieloruskí športovci, ktorí na OH v Paríži súťažili pod neutrálnou vlajkou, sa v nedeľu budú môcť zúčastniť na záverečnom ceremoniáli. V sobotu o tom informoval Medzinárodný olympijský výbor (MOV).

Športovci sa nemohli zúčastniť na otváracom ceremoniáli 26. júla, keď tímy defilovali na lodiach po rieke Seine. "Výkonný výbor MOV rozhodol, že individuálni neutrálni športovci sa môžu zúčastniť na záverečnom ceremoniáli olympijských hier v Paríži 2024," uviedol MOV vo vyhlásení. "Rozhodnutie bolo prijaté na základe toho, že na záverečný ceremoniál nevstupujú tímy, ale všetci športovci spolu."

Tímy z Ruska a Bieloruska dostali zákaz zúčastniť sa na OH v Paríži v súvislosti s inváziou Moskvy na Ukrajinu. MOV povolil iba 32 športovcom, aby súťažili ako individuálni neutrálni športovci (AIN). Nesmeli však byť spojení s armádnymi a bezpečnostnými zložkami svojich krajín, nesmeli podporovať vojnu na Ukrajine a museli splniť podmienky Svetovej antidopingovej agentúry (WADA).

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR
Podujatia a športovci

Súvisiace

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque