Športové aktuality
2 min. čítania

Šestica hokejistov pricestovala do Pekingu, Rosandičov prvý test bol pozitívny

Foto
HockeySlovakia.sk

Slovenská hokejová reprezentácia je v Pekingu už takmer v kompletnom zložení. Vo štvrtok priletelo do dejiska olympijského hokejového turnaja 18 hráčov, ktorých v sobotu doplnila šestica z českej extraligy.

Peter Čerešňák, Marek Ďaloga, Miloš Kelemen, Mislav Rosandič, Michal Krištof a brankár Branislav Konrád absolvovali už aj vstupné PCR testy na COVID-19. U Mislava Rosandiča vyšiel pozitívny.

„Cesta bola dlhá, ale lietadlo do Pekingu bolo prázdne, takže sme sa všetci natiahli cez tri miesta. Sme radi, že už sme tu,“ povedal po príchode útočník Miloš Kelemen, ktorý sa pod piatimi kruhmi predstaví premiérovo. Otvárací ceremoniál však zmeškal. „Je mi to ľúto, ale boli to okolnosti, ktoré som nevedel ovplyvniť. Som rád, že som vôbec tu. Prišiel som sem hrať hokej,“ odhodlane vysvetľuje Kelemen.

Hráčom zatiaľ najviac chýba kontakt s ľadom. Do prvého zápasu proti Fínsku (10. februára) je však ešte dostatok času na prípravu. „Chceme už konečne začať trénovať, pretože posledné dni boli dosť náročné. Naším cieľom bolo byť po príchode negatívni a teraz už len začať hrať s tímom,“ uzavrel Kelemen.

Päť slovenský reprezentantov sa zúčastní aj na nedeľnom tréningu v Národnom štadióne. Mislav Rosandič absolvuje ešte v sobotu večer kontrolný test a v nedeľu ráno ďalší potvrdzujúci. Poludňajší tréning preto vynechá.

Posledný člen hokejového tímu, útočník Peter Cehlárik, by mal do Pekingu odletieť práve v nedeľu.

Podujatia a športovci

Súvisiace

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque