Športové aktuality
4 min. čítania

Snoubordistka Medlová si zranila koleno tesne pred štartom slopestyle

Profile picture for user teraz.sk
Spravodajstvo
TERAZ.sk
Na snímke snoubordistka Klaudia Medlová počas odchodu časti členov slovenskej výpravy na ZOH 2022 v Pekingu v Bratislave 26. januára 2022. Foto: TASR - Jaroslav Novák
Peking 5. februára (TASR) - Slovenská snoubordistka Klaudia Medlová napokon neštartovala v disciplíne slopestyle na ZOH v Pekingu. V príprave na preteky utrpela zranenie kolena a nemohla sa predstaviť v sobotňajšej kvalifikácii. Jej tréner Matej Matys verí, že sa dá dokopy pred svojím druhým štartom na ZOH v Big Air.

Dvadsaťosemročná pretekárka si zranila koleno počas tréningu pred súťažou v strednej časti trate. Následne išla k fyzioterapeutovi a neskôr ju čaká vyšetrenie magnetickou rezonanciou. V štartovke pôvodne ešte figurovala s číslom 15, no po prvých pretekárkach sa pri jej mene objavilo "DNS".

"Stalo sa mi to po tréningu krátko pred súťažou," povedala Medlová. "Pri prvom skoku som zle dopadla a zvrtlo sa mi ľavé koleno, teda v mojom prípade zadné. Je to koleno, s ktorým mávam chronické problémy. V prvej chvíli to bolelo ukrutne a zľakla som sa, že som si natrhla väz. Sťažka som odkrivkala do priestoru ´lounge´ a pri pohyboch nohy do strán som cítila ostrú bolesť. Potom sa mi však hodinu venoval fyzioterapeut a bolesť do značnej miery ustúpila. Bolo to oveľa lepšie. Uvidíme, čo ukáže vyšetrenie. Možno po ďalších fyzioterapiách a po zatejpovaní kolena to pôjde," uviedla pre olympic.sk.

Tréner Matys odhlásil Medlovú iba desať minút pred začiatkom súťaže v Genting Snow Parku. "V polovici tréningu pred kvalifikáciou, okolo desiatej hodiny, preletela skok ďalej ako väčšinou dopadávala a tým pádom namiesto rotácie o 540 stupňov pretočila až do 720 stupňov. Dopadla tak väčšou váhou na koleno, ktoré má zranené a s ktorým máme problémy. Zranila si vnútorný meniskus. Keďže s vonkajším má problémy už dlhodobo, tak bolo to koleno nestabilné a neodjazdila by preteky. Potrebuje to pár dní regenerácie a uvidíme, či tam nie je aj niečo s väzmi. Takže musíme ísť na magnetickú rezonanciu a potom uvidíme, čo sme schopní urobiť s tým kolenom," uviedol Matys.

Na snímke Matej Matys, tréner slovenskej snoubordistky Klaudii Medlovej sa rozpráva s médiami po zranení jeho zverenkyne na zimných olympijských hrách ZOH2022 v Pekingu, 5. februára 2022 v stredisku Čang-ťia-kchou. Foto: TASR - Jaroslav Novák


Spolu s Medlovou dúfajú, že sa stihne dať dokopy pred súťažou Big Air, ktorá je na programe 14. a 15. februára na pekinskom predmestí Šou-kang. "Zatiaľ to vyzerá tak, že Klaudia by mohla štartovať v súťaži Big Air. Máme nejakých päť dní, aby sme ju dali dokopy," dodal Matys.

Pre Medlovú je to druhé vystúpenie pod piatimi kruhmi, pred štyrmi rokmi v Pjongčangu obsadila v slopestyle 24. a v Big Air 23. miesto.

Medlová má natiahnutý väz v kolene, Big Air nie je vylúčený


Peking 5. februára (TASR) - Slovenská snoubordistka Klaudia Medlová má natiahnutý postranný vnútorný väz v pravom kolene. Podľa šéflekára slovenskej výpravy na ZOH v Pekingu Romana Fana nie je vylúčené, že bude môcť súťažiť aspoň v druhej freestyleovej disciplíne - Big Air.

Po tom, čo Medlová absolvovala MRI vyšetrenie, Fano uviedol: "Magnetická rezonancia aj klinické vyšetrenie preukázali, že došlo k natiahnutiu postranného vnútorného väzu v Klaudiinom pravom kolene. Je to koleno, ktoré mala v minulosti dvakrát operované. Celkove však vyšetrenia preukázali, že to nie je také zlé. Teraz bude mať tri dni od snoubordu pokoj a potom skúsi koleno zaťažiť. Je možné, že v disciplíne Big Air bude môcť nastúpiť. Určite to nie je vylúčené," sprostredkoval TASR jeho slová hlavný tlačový atašé slovenskej výpravy v Pekingu Ľubomír Souček

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR
Podujatia a športovci

Súvisiace

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque