Športové aktuality
3 min. čítania

V hokejovom tíme je jeden pozitívny prípad, hráči absolvovali prvý tréning

Prvý predolympijský tréning hokejovej reprezentácie.
Foto
SZĽH

Slovenská hokejová reprezentácia má za sebou prvé dva dni izolácie v bratislavskej „bubline“, v ktorej sa pripravuje na blížiaci sa olympijský hokejový turnaj v Pekingu. Po prvých PCR testovaniach sa v tíme vyskytol jeden pozitívny prípad, ostatní hráči už absolvovali aj tréning na ľade.

Hráči sa v sobotu aj v nedeľu podrobili PCR testovaniu. Po dvoch negatívnych výsledkoch mohli naskočiť na ľad a zatrénovať si.

„Dnes sme mali na tréningu jedenásť hráčov a dvoch brankárov. Zatiaľ je to veľmi dobré, až na Petra Cehlárika, ktorý bol pozitívny. Budeme zo dňa na deň sledovať jeho vývoj a podľa toho sa rozhodovať, čo ďalej v jeho prípade,“ priblížil situáciu v tíme asistent generálneho manažéra tímu Oto Haščák.

V nedeľu sa k tímu pripojili ďalší hráči. Mário Grman, Martin Gernát, Martin Pospíšil, Marko Daňo, Martin Marinčin, Miloš Roman a Michal Krištof však majú za sebou zatiaľ iba jeden PCR test. Podľa plánu by sa do tréningového procesu mohli zapojiť v utorok. „Dohromady máme k dispozícii 21 hráčov. Prídu ešte štyria z českej extraligy, ale tí prídu priamo za nami do Pekingu štvrtého februára,“ dodal Oto Haščák.

Hráčom, ktorí v pondelok vykorčuľovali na ľad, padol tréning vhod. Dvojdňová izolácia v  hotelovej izbe však nebola na výkone bádať. „Ja som sa veľmi tešil. Hokej mi chýbal,“ povedal Samuel Takáč, ktorý dlhšiu dobu nehral pre zranenie ruky a ochorenie COVID-19.

„Ruka je už v pohode. Bol som pripravený hrať skôr, žiaľ covid to zastavil. Kondične som dobre pripravený. Posledný mesiac som iba jazdil po ľade a cvičil v posilňovni. Mal som kvázi letnú prípravu. COVID-19 som, chvalabohu, nepocítil,“ dodal Takáč.

O čosi ťažie zvládal prvý tréning obranca Samuel Kňažko, ktorý pricestoval zo Spojených štátov amerických a počas dvojdňovej karantény dospával časový posun. „Mal som trocha ťažie nohy. Ruky nespolupracovali s nohami. Ale každému to určite padlo vhod. Bolo nás iba jedenásť na ľade, ale zajtra sa pripoja ďalší a už budeme v kompletnej sile,“ povedal po tréningu juniorský reprezentant.

Slováci absolvujú v bratislavskej „bubline“ počas utorka ešte jeden tréning. V stredu sa 21 hokejistov spoločne s členmi realizačného tímu pobalí a o 15.00 h odcestuje autobusom na viedenské letisko Schwechat, z ktorého o 19.40 h naberie smer Instabul, kde prestúpi na lietadlo do Pekingu.

V čínskej metropole absolvuje národný tím jeden prípravný zápas, 7. februára od 12.30 SEČ nastúpi proti Nemecku. Od štvrtka 10. februára ho následne čakajú ostré zápasy v rámci základnej C-skupiny postupne proti Fínsku, Švédsku a Lotyšsku.

PROGRAM SLOVENSKA NA ZOH V PEKINGU 2022

ŠTVRTOK 10. FEBRUÁRA

Fínsko – Slovensko (9.40 SEČ, Národný krytý štadión, Peking)

PIATOK 11. FEBRUÁRA

Švédsko – Slovensko (9.40 SEČ, Wukesong aréna, Peking)

NEDEĽA 13. FEBRUÁRA

Slovensko – Lotyšsko (5.10 SEČ, Národný krytý štadión, Peking)

Podujatia a športovci

Súvisiace

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque