Športové aktuality
2 min. čítania

Veľkosť slovenského tímu na otvorení ZOH ovplyvnia hokejisti

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth

Presný počet slovenských športovcov, ktorí sa zúčastnia na otváracom ceremoniáli, ešte nie je definitívne známy. Zatiaľ je jasné, že vlajkonosičmi slovenskej výpravy budú sánkarka Katarína Šimoňáková a hokejista Marek Hrivík.

Slávnostné otvorenie zimných olympijských hier sa uskutoční v piatok 4. februára od 13.00 slovenského času, v Číne bude o sedem hodín viac. Veľkosť slovenskej delegácie pri vstupe na štadión Vtáčie hniezdo sa bude odvíjať od toho, koľkí hokejisti sa rozhodnú navštíviť ceremoniál.

„Športovci ubytovaní v dedinách v Jen-čchingu a Čang-ťia-kchou sa s výnimkou sánkarov rozhodli vzhľadom na dlhý presun a návrat po polnoci do Pekingu necestovať. Uvidíme, ako sa po prílete a prvej noci rozhodnú hokejisti, ktorí bývajú v Pekingu. Okrem športovcov pôjde na štadión len minimálny počet členov realizačných tímov,“ povedal vedúci slovenskej misie a športový riaditeľ SOŠV Roman Buček.

Športovci ubytovaní v Olympijskej dedine priamo v čínskej metropole budú odchádzať na Olympijský štadión po 18.00 h, späť sa vrátia okolo 22.30 h. Minimálne osem hodín si musia vyhradiť na účasť na ceremoniáli obyvatelia dediny v Čang-ťia-kchou, z Jen-čchingu potrebujú na cestu tam a späť a samotné otvorenie približne sedem hodín.

Podujatia a športovci

Súvisiace

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque