Športové aktuality
2 min. čítania

Vznikol Olympijský klub Orava so sídlom v Dolnom Kubíne, jeho predsedom je olympionik vo vodnom slalome Miroslav Stanovský

 

DOLNÝ KUBÍN (OK Orava) - V stredu 19. septembra sa v zasadačke primátora mesta Dolný Kubín uskutočnila ustanovujúca schôdza Olympijského klubu Orava. V poradí dvadsiaty regionálny olympijský klub na Slovensku, ktorého prípravný výbor na jar veľmi aktívne režíroval pobyt slovenskej olympijskej štafety  v regióne Oravy, sa tak stal skutočnosťou. Na fotografii účastníci ustanovujúcej schôdze OK Orava.

alt
alt

Na ustanovujúcu schôdzu OK Orava boli pozvaní olympionici pochádzajúci z Oravy, ďalej zástupcovia športových klubov v meste Dolný Kubín, riaditelia základných škôl a priaznivci športu a olympizmu z regiónu. O cieľoch a náplni činnosti OK Orava za prípravný výbor na ustanovujúcej schôdzi informoval Miroslav Stanovský. Tento olympionik vo vodnom slalome z Atlanty 1996 a bývalý medailista v K1 z majstrovstiev Európy bol následne zvolený za predsedu OK Orava. Podpredsedami klubu sa stali štvornásobný olympionik v behu na lyžiach Martin Bajčičák a trojnásobný olympionik v boboch Milan Jagnešák. Ďalšími členmi výkonného výboru klubu sa stali Štefan Belvončík a Ján Pečeňák, sekretárkou a hospodárkou Mária Stanovská a predsedom revíznej komisie Gustáv Majdiš. Na fotografii predseda OK Orava Miroslav Stanovský.

Primátor Dolného Kubína Roman Matejov privítal založenie OK Orava, od ktorého činnosti očakáva motivovanie mladých ľudí k športu a k šíreniu olympijských myšlienok. Vyjadril radosť, že centrom klubu sa stáva Dolný Kubín. Na schôdzi vystúpili aj predsedu Združenia olympijských klubov SR Ivan Čierny a tajomník ZOK SR, projektový manažér Slovenského olympijského výboru Roman Hanzel. Obaja prítomným predstavili olympijské hnutie na Slovensku a informovali o činnosti regionálnych olympijských klubov, aj o ich poslaní a financovaní.

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque