Šport a olympizmus
2 min. čítania

Workshop k strategickému plánovaniu v športe

Slovenský olympijský a športový výbor organizuje v piatok 20. mája workshop k strategickému plánovaniu v športe. Poznatky zástupcom slovenského športu odovzdajú zástupcovia úradu Európskych olympijských výborov pri Európskej únii v Bruseli či Lichtenštajnského olympijského výboru.

Workshop je súčasťou projektu RINGS (Road towards Innovative governance of NOCs and Grassroots Sport organisations), cieľom ktorého je rozvíjať a modernizovať strategické riadenie športových organizácií v Európe. Nástroje vyvinuté v rámci projektu podporia športové organizácie v ich každodennej činnosti.

Strategické plánovanie v športe

Strategické plánovanie je základná aktivita manažmentu, ktorú by si mala osvojiť každá športová organizácia, ak chce byť úspešná v narastajúcej ponuke športu a dosahovať zvolené ciele. Je to odrazový mostík pre budúce profesionálne riadenie predovšetkým športových organizácií a klubov, ktoré umožňujú manažmentu systematickým spôsobom si zvoliť ciele, zhodnotiť súčasnú situáciu a možnosti klubu a naplánovať všetky aktivity smerujúce k naplneniu požadovanej budúcnosti. Tieto postupy zatiaľ u väčšiny športových organizácií a klubov na Slovensku nie je aplikovaný.

Podpora MOV

Projekt RINGS podporuje aj Medzinárodný olympijský výbor, ktorého zástupcovia zdôraznili dôležitosť projektu najmä z pohľadu možnosti uplatnenia výstupov projektu aj v iných národných olympijských výborov, ktoré nie sú priamo zapojené to projektu RINGS. Slovenský olympijský a športový výbor je jedným z partnerov projektového konzorcia, ktoré je riadené EOC EU Office v Bruseli.

PROJEKT RINGS

Workshop sa uskutoční v piatok 20. mája od 9.00 h v hoteli Gate One v Bratislave. Časť bude v anglickom jazyku so simultánnym tlmočením do slovenského jazyka. Projekt RINGS predstaví zástupkyňa riaditeľ úradu Európskych olympijských výbor pri EÚ Heidi Pekkolová. Na tému tvorba strategického plánu bude hovoriť Beat Wachter z Lichtenštajnského olympijského výboru. Príspevky prednesú aj prezident SOŠV Anton Siekel, výkonný riaditeľ SOŠV Gábor Asványi a projektový manažér SOŠV Radoslav Jenčuš.

V prípade záujmu je potrebné potvrdiť účasť na webinári mailom na [email protected] do 18. mája 2022.

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque