Športové aktuality
2 min. čítania

Z bohatých aktivít Olympijského klubu Košice

OK Košice
Štart behu IV. ročníka Jána Margitu.

KOŠICE (OK KE) - V prvý októbrový deň Olympijský klub Košice (OK KE) v spolupráci so Základnou školou Družicová 4 usporiadal IV. ročník Memoriálu Jána Margitu v behu miešaných družstiev 42x1 km. Podujatie sa uskutočnilo pri príležitosti 90. výročia Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach. Zvíťazilo družstvo ZŠ Bruselská 18.

Pri príležitosti "Týždňa pohybu", ktorý prebiehal od 7. do 13. októbra, sa pod gestorstvom OK Košice zapojila Materská škola Dénešova 53 do súťaže s názvom "3 - 2 -1". Súťažilo dovedna 138 detí zo 6 MŠ. Svoju šikovnosť si otestovali v behu na krátku vzdialenosť a pomedzi prekážky, preskokoch nízkych prekážok, hode loptou na cieľ, jazde na kolobežkách či bicykloch, chôdzi odvahy po "kameňoch", kope na bránku alebo skoku do piesku.
 
Športové gymnázium Tr. SNP 104 v rámci "Týždňa pohybu" usporiadalo  II. ročník štafetového behu miešaných družstiev 4x1 km okolo areálu školy. Víťazom sa stalo družstvo profesorky Ihnátovej, ceny odovzdal starosta Mestskej časti Košice-Západ Rudolf Bauer.
 
V pondelok 7. októbra besedovala s maturitnými ročníkmi bývalá úspešná športová gymnastka Mária Krajčírová-Némethová. Súčasne odovzdala aj mimoriadne cenné artefakty pre sieň olympizmu pri Športového gymnázia Košice. Pod vedením trénera bedmintonu sa zároveň uskutočnil turnaj, na ktorom sa zúčastnili okrem študentov aj tréneri. Študenti sa zapojili aj do plaveckej štafety, ktorú organizoval Magistrát mesta.

Celá fotodokumentácia je na stránke školy www.sportgymke.sk

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque