Športové aktuality
2 min. čítania

Fotografická súťaž Klubu fair play SOV spoznala svojich víťazov

Katarína Ráczová

Košice, 10. septembra - Pri príležitosti vyhlásenia Košíc za Európske mesto športu, Klub Fair play Slovenského olympijského výboru (KFP SOV) v spolupráci s Katarínou Ráczovou, vyslankyňou SR pre šport, toleranciu a fair play Rady Európy, mestskou časťou Staré mesto Košice a s Olympijským klubom Košice, pod patronátom Európskeho hnutia fair play a Mesta Košice v uplynulých mesiacoch zorganizovali online fotografickú súťaž s názvom Moment pre FAIR PLAY. Odborný garant projektu bola Škola úžitkového výtvarníctva v Košiciach. Projekt, ktorý bol otvorený žiakom a študentom od 10 do 19 rokov, mal inšpirovať mladých ľudí, aby si viac všímali druhých a svoje okolie a upozorňovali na nedostatky. Na základe obdržaných fotografii, ktoré predstavujú momenty nielen zo športového sveta, ale aj z rôznych iných oblasti života, sa organizátori ale aj návštevníci facebookovej stránky súťaže mohli presvedčiť, že mladí ľudia majú mimoriadne široký záber záujmov. Napríklad Team Talentum sa na súťaži zúčastnil sériou fotografií, ktoré ich ukazujú pri práci na robotoch, ktoré dokážu prekonať aj zdanlivo neprekonateľné prekážky a vystopovať obete s cieľom

Vyhlasovanie víťazov v Košiciach.
Vyhlasovanie víťazov v Košiciach.
prispieť k záchrane ich životov. Niekoľko fotografií bolo venovaných životnému prostrediu napr. fotografie jedenásťročného J. Uchaľa znázorňujú vodnú nádrž Starina, ktorá je hlavným zdrojom pitnej vody pre Košice.

Tri víťazné fotografie vybrala verejnosť prostredníctvom online hlasovania na Facebook stránke súťaže. Prvé miesto získal Patrik Lechman a jeho fotografia “Gool!” (272 označení páči sa mi to), na druhom mieste skončila Diana Bellušová s fotografiou Mix team (214) a tretie miesto patrí Arnovi Hubačovi, ktorý pomocou kamery umiestnenej pod vodnou hladinou priblížil magický svet Hornádu (47).

Víťazi si svoje ocenenia prevzali na otváracom ceremoniáli Európskeho týždňa športu v Košiciach 10. septembra 2016. Ceny odovzdávali prezident Európskeho hnutia fair play Christian Hinterberger, Národná ambasádroka pre šport, toleranciu a fair play a členka vedenia KFP SPV Katarína Ráczová, vedúci referátu športu a mládeže Magistrátu mesta Košice a manažér projektu Európske mesto športu v Košiciach Ivan Šulek a riaditeľka Školy úžitkového výtvarníctva v Košiciach Petra Gáborová.

Projekt
Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque