Športové aktuality
2 min. čítania

Kanadské hokejistky si pripísali triumf nad Ruskom

Profile picture for user teraz.sk
Spravodajstvo
TERAZ.sk
Kanadská hráčka Jamie Lee Rattrayová (47) skóruje cez brankárku Ruského olympijského výboru (ROC) Dariu Gredzenovú (23) v zápase A-skupiny žien v hokeji Kanada - ROC na ZOH 2022 v Pekingu 7. februára 2022. Foto: TASR/AP
Peking 7. februára (TASR) - Kanadské hokejistky zvíťazili v pondelňajšom zápase A-skupiny olympijského turnaja v Pekingu nad výberom Ruského olympijského výboru (ROC) vysoko 6:1. Favoritky turnaja sú na prvom mieste tabuľky s rovnakým počtom bodov ako americký tím. Zaujímavosťou bolo, že hráčky oboch družstiev odohrali zápas v respirátoroch.

Kanaďanky pôvodne odmietli nastúpiť, pretože Rusky pred duelom nedodali negatívne výsledky testov na koronavírus. Duel sa pôvodne mal začať o 5.10 SEČ, no na ploche boli len reprezentantky ROC. Aj tie neskôr zamierili do šatní. Napokon sa začalo s hodinovým oneskorením a hráčky mali pod košíkmi respirátory.
Dánska hráčka Silke Gludová (druhá zľava) oslavuje so spoluhráčkami gól proti Česku v zápase B-skupiny žien v hokeji Dánsko - Česko na ZOH 2022 v Pekingu 7. februára 2022. Foto: TASR/AP

V prvom pondelňajšom stretnutí B-skupiny Dánky prekvapivo zdolali výber Českej republiky 3:2. Počas duelu pritom dvakrát prehrávali, nakoniec ho však otočili a dosiahli historicky prvú výhru na zimných olympijských hrách.

Na turnaji účinkuje desať družstiev v dvoch skupinách. Zo silnejšej A-skupiny postúpi do štvrťfinále všetkých päť tímov, z "béčka" pôjdu ďalej prvé tri.

ZOH v Pekingu - hokej, ženy:


A-skupina:

ROC - Kanada 1:6 (0:2, 1:2, 0:2)

B-skupina

Dánsko - ČR 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)


Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR
Podujatia a športovci

Súvisiace

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque