Športové aktuality
Bratislava
1 min. čítania

Krištáľové krídlo za rok 2021 v kategórii šport pre Erika Vlčeka, mimoriadna cena pre Štefana Svitka

Motocyklista Štefan Svitko získal mimoriadnu cenu Krištáľové krídlo.
Foto
TASR/Jaroslav Novák

Dve športové osobnosti boli ocenené v rámci nedeľňajšieho udeľovania prestížnej ceny Krištáľové krídlo za rok 2021 v Bratislave.

Ocenenie v kategórii šport porota udelila slovenskému reprezentantovi v rýchlostnej kanoistike Erikovi Vlčekovi. Vlani sa stal prvým Slovákom v histórii, ktorý si pripísal už šiestu účasť na olympijských hrách. Ako člen osádky štvorkajaka na 500 m si z vlaňajších olympijských hier odniesol bronzovú medailu. Už štvornásobný olympijský medailista je najdekorovanejší kajakár slovenskej histórie, desaťnásobný majster sveta a jedenásťnásobný európsky šampión. Z vrcholných podujatí má 42 medailí.

Mimoriadnu cenu Krištáľové krídlo za výrazný počin v roku 2021 získal motocyklový pretekár Štefan Svitko, ktorý na Rely Dakar 2021 predviedol nielen špičkové športové výkony, ale aj mimoriadny ľudský rozmer zápolenia a športového ducha. Počas pretekov zastavil, aby pomohol zranenému súperovi Argentínčanovi Lucianovi Benavidesovi. Štefan Svitko za tento čin získal Európsku plaketu fair play, ako aj výročné ocenenie SOŠV za čin v duchu fair play – Cenu Jána Popluhára.

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque