Športové aktuality
2 min. čítania

Nespokojná Petra Vlhová chce ísť v druhom kole na maximálne riziko

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Petra Vlhová na trati olympijského obrovského slalomu.
Foto
SOŠV/JAKUB SÚKUP

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová je po prvom kole obrovského slalomu na zimných olympijských hrách v čínskom stredisku Jen-čching na 13. priečke. Na Ľadovej rieke, ako volajú olympijskú zjazdovku, urobila viacero chýb a na líderku Saru Hectorovú stráca 1,78 sekundy. Druhé kolo je na programe od 7.30 SEČ, v Číne je o sedem hodín viac.

Petra Vlhová sa na olympijskú lyžiarsku trať spustila vôbec ako prvá. V horskom stredisku Jen-čching, kde bolo síce slnečno, ale ortuť teplomera ukazovala mínus 11 stupňov Celzia,  začala agresívne, ale na dvoch miestach sa nevyhla problémom. Na rytmicky postavenej trati dvakrát korigovala smer jazdy a oproti súperkám stratila.

Dvadsaťšesťročná Liptáčka nebola po prvej jazde spokojná. „Nebolo to ideálne. Urobila som chyby. Počas jazdy som nemala dobrý pocit. Pred nájazdom do strminy som stratila po chybe rýchlosť. Ani krátko po štarte to nebolo ideálne,“ povedala Vlhová.

V druhom kole chce zabojovať o čo najlepší výsledok a minimálne sa priblížiť k medailovým priečkam. „Bude to jazda na maximálne riziko. Na olympijských hrách sa berú iba medaily. Pôjdem naplno a uvidíme, ako to dopadne,“ odkázala pred odchodom z cieľového priestoru.

Už úvodné kolo obrovského slalomu nedokončili Mikaela Shiffrinová a Marta Bassinová, dve z veľkých favoritiek. Druhá slovenská zástupkyňa Rebeka Jančová je po úvodnej jazde 48. s odstupom rovných deväť sekúnd na Hectorovú. Na zimných olympijských hrách absolvujú druhé kolo všetky pretekárky. Na jeho štart sa postaví už len 60 lyžiarok z 82 štartujúcich.

Rebeka Jančová, ZOH, Peking
Rebeka Jančová absolvovala v obrovskom slalome olympijskú premiéru.
Foto
SOŠV/JAKUB SÚKUP
Podujatia a športovci

Súvisiace

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque