Športové aktuality
2 min. čítania

Odovzdávanie cien fair play českého klubu fair play za rok 2015 aj s účasťou Kataríny Ráczovej

Katarína Ráczová

Praha, 4. apríla - Klub fair play Českého olympijského výboru (KFP ČOV) 4. apríla 2016 odovzdal 18 cien športovcom, trénerom, funkcionárom, ktorí ani v zápale boja nezabudli na olympijské zásady a hodnoty. Zástupcovia Českého olympijského výboru a KFP ČOV na čele s predsedom ČOV Jiřím Kejvalom a s predsedníčkou KFP ČOV Květou Peckovou ocenili niekoľko mimoriadne nezištných a obetavých činov, Na pozvanie KFP ČOV sa na slávnosti zúčastnila aj slovenská národná ambasádorka pre šport, toleranciu a fair play Rady Európy a členka VV Európskeho hnutia fair play Katarína Ráczová.

Hlavnú cenu za celoživotný postoj v duchu fair play prevzal bývalý vynikajúci basketbalista a neskôr trenér mužskej a ženskej reprezentácie Jan Bobrovský. KFP ČOV ocenil jeho gentlemanské správanie sa ako hráča, ako i presadzovanie myšlienok fair play u svojich zverencov v úlohe trenéra.

Jakub Novotný predseda VK ČEZ Karlovarsko prevzal v zastúpení extraligového družstva diplom KFP ČOV za fair play čin. Družstvo pod jeho vedením súhlasilo s odložením atraktivneho televízneho zápasu volejbalovej extraligy kvôli ochoreniu väčšieho počtu hrá
Jakub Novotný predseda VK ČEZ Karlovarsko prevzal v zastúpení extraligového družstva diplom KFP ČOV za fair play čin. Družstvo pod jeho vedením súhlasilo s odložením atraktivneho televízneho zápasu volejbalovej extraligy kvôli ochoreniu väčšieho počtu hráčov z Českých Budejovic.
Foto
VÁCLAV MUDRA

Zvláštnu cenu Fair Play, ktorú KFP ČOV udeľuje športovcom z cudzích krajín, ktorí poskytnú pomoc českým športovcom, dostal bývalý svetoznámy skokan na lyžiach, štvornásobný majster sveta a štvornásobný olympijský medailista Adam Malysz. Jeden z najpopulárnějších polských športovcov sa v súčasnosti venuje motorizmu. Cenu KFP ČOV získal za pomoc, ktorú poskytol českej posádke Prokop-Tománek, počas Rallye Dakar. Česi mohli na piatu etapu nastúpiť len vďaka nezištnej pomoci Adama Malysza, ktorý ani na chvíľu neľutoval stratený čas a pomohol na strechu prevrátenú Toyotu českej posádky dostať opäť na kolesá.

Projekt
Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque