Športové aktuality
2 min. čítania

OK Prešov zorganizoval: Detská športová olympiáda materských škôl

Profile picture for user afinode
Juraj
Falát

Detská olympiáda zaujala aj výtvarnou súťažou
Prešov. Hala Hotelovej akadémie na Baštovej ulici bola dejiskom pätnástej detskej športovej olympiády materských škôl. Na obľúbenom podujatí, ktoré pripravili Materská škola na Budovateľskej ulici, Olympijský klub Prešov, Fakulta športu PU a Mesto Prešov, súťažilo 21 materských škôl, devätnásť ich bolo z Prešova, po jednej z Kendíc a Petrovian. Jedinečné podujatie otvoril a omladine zaželal parádne súťaženie dekan FŠ PU a predseda Slovenskej olympijskej akadémie docent Pavel Ružbarský. Deti ukázali svoju šikovnosť v piatich disciplínach - prechod cez močiar, slalomový beh dvojíc, hod na cieľ, prekážková dráha, kop na bránku.
"Podujatie bolo super, deti športovali a ďalšie ich povzbudzovali," zvýraznila podpredsedníčka Olympijského klubu Prešov a členka predsedníctva Slovenskej olympijskej akadémie docentka Viera Bebčáková. "Deti mali skvelý zážitok, úžasnú atmosféru umocnilo ich nasadenie a šikovnosť v súťažiach. Nechýbal ani otvárací ceremoniál, chlapci a dievčatá tak spoznali olympijské symboly."
Dušou detskej olympiády je riaditeľka Materskej školy na Budovateľskej ulici Eva Miklášová: "Na pätnásty ročník olympiády sme sa pripravovali už od marca. Podujatie nám dáva veľa pozitívnej energie, aj v tomto roku jeho súčasťou bola výtvarná súťaž na tému Olympijské symboly."
Organizátorkám výdatne pomohli študenti tretieho ročníka Fakulty športu PU. "Pre budúcich učiteľov to bola výborná prax. Aj keď im dala zabrať, svojich úloh sa zhostili veľmi dobre," poznamenala Iveta Boržíkova z katedry športovej edukológie a humanistiky Fakulty športu PU.

Prvé miesto získala Materská škola na Bernolákovej ulici, druhé miesto dosiahla Materská škola na Čergovskej ulici a tretia priečka patrila Materskej škole na Jurkovičovej ulici. Zvíťazili však všetci aktéri, radosť mali nielen zo súťaženia, ale aj z účastníckej medaily.
(jac)

p24
Doprajte si výnimočný zážitok, do predaja idú ďalšie lístky na OH 2024

Do olympijských hier v Paríži zostáva