Športové aktuality
2 min. čítania

Olympijský klub Prievidza slávnostne otvoril svoje vlastné sídlo

Ľubomír Souček

PRIEVIDZA (SOV) – V Prievidzi sa vo štvrtok 21. septembra 2017 odohrala v našich pomeroch výnimočná udalosť. Olympijský klub (OK) Prievidza, jeden z najstarších a dlhodobo aj jeden z najaktívnejších spomedzi 21 regionálnych olympijských klubov na Slovensku, slávnostne otvoril svoje nové sídlo na ulici Olympionikov 6/A. OK Prievidza doteraz dlhodobo sídlil veľmi blízko v prenajatých priestoroch, ale v súčasnosti už má ako prvý olympijský klub

Momentkja zo slávnostného otvorenia počas reči predsedu ZOK SR Ivana Čierneho. Vľavo prezident SOV Anton Siekel, v strede predseda OK Prievidza Vladimír Revický. FOTO: GROSS.SK
Momentkja zo slávnostného otvorenia počas reči predsedu ZOK SR Ivana Čierneho. Vľavo prezident SOV Anton Siekel, v strede predseda OK Prievidza Vladimír Revický.
Foto
GROSS.SK

na Slovensku vlastné sídlo.

Na slávnostnom otvorení sa zúčastnila aj delegácia Slovenského olympijského výboru (SOV) na čele s prezidentom Antonom Siekelom, ktorý OK Prievidza odovzdal finančný dar SOV vo výške 8.000 eur. Olympionikov z regiónu Hornej Nitry na slávnosti zastupovali strieborný rýchlostný kanoista z OH 2016 Denis Myšák a bývalá hádzanárka Katarína Beňušková-Lamrichová. Samozrejme, nemohol chýbať aj predseda Združenia olympijských klubov Ivan Čierny a zástupcovia ďalších regionálnych OK. Význam tejto udalosti podčiarkla účasť primátorky Prievidze Kataríny Macháčkovej aj primátorov všetkých miest regiónu Hornej Nitry. Slávnosť spestrilo aj vystúpenie mažoretiek.

Priestory OK Prievidza zdobia aj fotografie olympionikov z regiónu Hornej Nitry. FOTO: GROSS.SK
Priestory OK Prievidza zdobia aj fotografie olympionikov z regiónu Hornej Nitry.
Foto
GROSS.SK

„Je to pre nás veľká vec, mať vlastné priestory s kanceláriou, zasadačkou, prednášacou miestnosťou, kuchynkou i so sociálnymi zariadeniami. Vyzdobili sme ich jednak fotogalériou olympionikov zo Slovenska na roll-upoch z produkcie SOV, ako aj fotogalériou olympionikov z regiónu Hornej Nitry. Priestory OK Prievidza budú môcť využívať nielen členovia nášho klubu, ktorých je viac než šesťdesiat, ale aj záujemcovia o šport a olympizmus z radov študentov,“ informoval predseda OK Prievidza Vladimír Revický.

Olympijský klub Prievidza slávnostne otvoril svoje vlastné sídlo

Sídlo klubu je od minulého týždňa už oficiálne otvorené, ale vnútorné priestory sa ešte dokončujú.

p24
Doprajte si výnimočný zážitok, do predaja idú ďalšie lístky na OH 2024

Do olympijských hier v Paríži zostáva