Športové aktuality
2 min. čítania

Olympijsky klub Prievidza zorganizoval: Bez názvu

Profile picture for user afinode
Juraj
Falát

Cena Krištáľového páva a Cena fair play za rok 2016 okresu Prievidza

Olympijský klub Prievidza spolu s mestami Prievidza, Handlová, Bojnice ,Nováky a ZMO HN vyhlásili v mesiaci február najúspešnejších športovcov, trénerov, kolektívov a funkcionárov o Cenu Krištáľového páva a Ceny fair play za rok 2016.

Dom kultúry v Novákoch privítal predstaviteľov miest okresu a hosťov podujatia olympionikov strieborného medailistu v rýchlostnej kanoistiky RIO 2016 Denisa Myšáka, Martu Pernišovú –Pösovú, hádzanársku reprezentantku OH 1988 Soule, Michala Gogolu vodnopólového reprezentanta OH 2000 Sydney, Petra Nižného, vodnopólového reprezentanta OH 2000 Sydney , Mikuláša Timku, trénera bronzového z OH 1888 Soul Jozefa Lohyňu, Viliama Nedeljaka, československého atletického reprezentanta a predsedu ZOK SR Ivana Čierneho.
V príhovore predsedu olympijského klubu Vladimíra Revického odzneli slová poďakovania mestám okresu za organizáciu Olympijskej štafety RIO 2016 a želanie všetkým športovcom aj naďalej úspešne reprezentovať Slovensko v najvýznamnejších podujatiach tohto roku.

Víťazom a držiteľom Ceny Krištáľového páva za rok 2016 sa stal vodnopólový reprezentant Róbert Martanovič z Klubu vodného póla Nováky.

Cenu fair play za čin roka 2016 v duchu fair play získal Peter Kuric z Klubu Horolezectvo a športové lezenie Handlová.

Z celkového počtu 52 ocenených patrilo miesto aj najúspešnejším základným školám v účasti na olympijských aktivitách v hodnotiacom období.

I.miesto získala Spojená škola Nováky za víťazstvo v medzinárodnej Vedomostnej súťaži o olympizme v kategórii stredné školy.

II. miesto ZŠ Sama Chalupku Prievidza za účasť na všetkých olympijských podujatiach organizovaných na pôde mesta Prievidza

III. mieste sa umiestnila ZŠ Malonecpalská Prievidza za plnenie olympijského odznaku všestrannosti a na účasti Olympijskom festivale detí Slovenska.
Bohatý spoločenský program vyplnili aj členky Olympie Prievidza, ktoré zvýraznili svoj podiel z projektu „Vykročme za zdravím"

p24
Doprajte si výnimočný zážitok, do predaja idú ďalšie lístky na OH 2024

Do olympijských hier v Paríži zostáva