Športové aktuality
1 min. čítania

OLYMPIJSKÝ KLUB ŽILINA zorganizoval: Beh do strečnianskych hradných schodov

Profile picture for user afinode
Juraj
Falát

V krásnom prostredí Malej Fatry na prvom nádvorí stredovekého hradu Strečno sa v stredu 31.mája uskutočnil už 20.ročník bežeckých pretekov "Beh do strečnianskych hradných schodov". Pri tomto tradičnom a obľúbenom podujatí sa naplno spájajú "šport, kultúra a životné prostredie". Celková atmosféra sa niesla v znamení Olympijského dňa 2017. Bola tu vyložená olympijská vlajka, baner OK Žilina a banery SOV. Olympijskú náladu vytváral aj moderátor z OK Žilina, informáciami o olympizme a športe o dejinách strečnianskej oblasti a jedinečnostiach tamojšej prírody a o jej ochrane.
Tradičnými organizátormi už od prvého ročníka boli Ústav telesnej výchovy Žilinskej univerzity, Olympijský klub Žilina, Považské múzeum v Žiline a obec Strečno.
Na štart sa postavilo 335 bežcov zo širokého okolia žilinského kraja. Súťažilo sa v šiestich vekových kategóriách a bežci museli prekonať 151 schodov s výškovým rozdielom 50 m. Absolútnym víťazom sa stal Michal Miške z z Gymnázia Kráľovnej pokoja Žilina v rekordnom čase 33,49 sek.

p24
Doprajte si výnimočný zážitok, do predaja idú ďalšie lístky na OH 2024

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque