Športové aktuality
1 min. čítania

OLYMPIJSKÝ KLUB ŽILINA zorganizoval: Okresné športové hry seniorov JDS v Žiline

Profile picture for user afinode
Juraj
Falát

Jednota dôchodcov v Žiline v spolupráci s OK Žilina zorganizovali vo štvrtok 15.júna Okresné športové hry JDS v areáli ZŠ Martinská ul. v Žiline.
V úvode privítala účastníkov okresná predsedníčka JDS Eva Beráková. Riaditeľka odboru školstva a športu Žilinského samosprávneho kraja Eva Rovňanová odovzdala pozdrav župana Juraja Blanára so želaním úspechu hier. V krátkej ale krásnej kultúrnej vložke účastníkom zatancovali a zaspievali detičky zo súboru Stavbárik. Po organizačných pokynoch riaditeľa podujatia Vladimíra Peťka nasledoval sľub súťažiacich a sľub rozhodcov. Okresné športové hry seniorov JDS oficiálne otvoril predseda Olympijského klubu Žilina Michal Stańo.
Muži a ženy súťažili v troch vekových kategóriách v disciplínach: behy na 50m, 60m,100m a 200m, vrh guľou, hod granátom do diaľky a na cieľ, petanque, šach, stolný tenis, streľba zo vzduchovky a špeciálnou disciplínou žien bol hod kuchynským vaľkom do diaľky. Najlepší traja v každej disciplíne boli odmenení medailami a diplomami. Najstaršími účastníkmi boli 85 ročný Adolf Grečnár a 85 ročný Štefan Ferko.

p24
Doprajte si výnimočný zážitok, do predaja idú ďalšie lístky na OH 2024

Do olympijských hier v Paríži zostáva