Športové aktuality
2 min. čítania

OLYMPIJSKÝ KLUB ŽILINA zorganizoval: Olympijský deň v Žiline

Profile picture for user afinode
Juraj
Falát

Celosvetový sviatok olympizmu, dátum vzniku MOV, 23.jún, oslávili aj v Žiline. Podujatie bolo jedným zo seriálu akcií, ktoré organizuje, spoluorganizuje, alebo sa konajú pod patronátom
OK Žilina.
V centre mesta v Parku SNP usporiadali OK Žilina a Ústav telesnej výchovy Žilinskej univerzity
"Olympijský deň 2017", ktorého hlavnou náplňou bol Beh olympijského dňa.
Za účasti 180 pretekárov a mimoriadne širokej kulisy doprovodu a divákov bola v úvode za zvukov olympijskej hymny prinesená a vztýčená olympijská vlajka a olympionik Peter Tichý zapálil pochodeň. Po sľube pretekárov a rozhodcov predviedli dievčatá z Diagnostického centra Lietavská Lúčka, ktoré je kolektívnym členom OK Žilina, pôvabné tance.
V samotných pretekoch BOD súťažili dievčatá a chlapci v šiestich vekových kategóriách na tratiach od 220 m do 1100 m. Najlepší traja v každej kategórii získali na stupni víťazov medailu, diplom, olympijské tričko a vecnú cenu z materiálov ŠEVT. Každý bežec dostal minerálku, sladkosť a "niečo" z materiálov SOV , omaľovánku, pexeso, zošit .....
V priebehu podujatia vystúpili mladí judisti z TJ Mladosť pod vedením trénera Petra Korbela, člena OK Žilina. Záujem upútal aj olympijský kvíz s drobnými odmenami.
Verejné uznanie a potlesk si zaslúžil Ján Peteja v mladosti judista, neskôr až doposiaľ vynikajúci tréner, organizátor a funkcionár. Olympijský klub Žilina mu udelil vyznamenanie k 70. narodeninám.
Súčasťou vydareného podujatia bolo aj odovzdanie diplomov, bronzových a strieborných odznakov OLOV.
BOD v kategóriach dospelých sa uskutočnil v predstihu v stredu 21.júna na atletickej dráhe Žilinskej univerzity.

p24
Doprajte si výnimočný zážitok, do predaja idú ďalšie lístky na OH 2024

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque