Šport a olympizmus
2 min. čítania

SOŠV nadväzuje užšiu spoluprácu so ZMOS

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Predseda ZMOS Branislav Tréger (vľavo) a riaditeľ kancelárie ZMOS Michal Kaliňák (vpravo) počas návštevy prezidenta SOŠV Antona Siekela.
Foto
SOŠV

Podľa štatistík putuje najväčší objem finančných prostriedkov do slovenského športu od samospráv, ktoré sú aj najväčší vlastníci slovenskej športovej infraštruktúry. Aj z tohto dôvodu kladie Slovenský olympijský a športový výbor spolupráci s mestami a obcami veľký význam.

SOŠV sa snaží nadviazať intenzívnejšiu spoluprácu so Združením miest a obcí Slovenska, v ktorom vidí svojho prirodzeného partnera. Jeho predstavitelia, predseda Branislav Tréger a ústredný riaditeľ kancelárie ZMOS Michal Kaliňák počas návštevy sídla SOŠV deklarovali záujem o spoluprácu.

Ďalším aspektom spolupráce by malo byť podpísanie memoranda a nastavenie akčného plánu na pomoc športu v mestách a obciach. Odprezentoval by sa na niektorom z najbližších valných zhromaždení SOŠV aj za prítomnosti Branislava Trégera.

Cieľom SOŠV i ZMOS je nastavenie takých podmienok, ktoré by pomáhali rozvoju športu. Všetci si uvedomujú, že modernizačný dlh v oblasti športovej infraštruktúry je obrovský a je potrebné pracovať na jej obnove. Pre samosprávy i SOŠV je dôležité, aby športoviská využívala celá verejnosť, vďaka čomu bude krajina zdravšia. Profitovať z toho bude aj slovenský vrcholový šport.

Obce a mestá podporujú športové organizácie prostredníctvom svojich všeobecne záväzných predpisov, dotácií športovým organizáciám či výhodným prenájmom športovej infraštruktúry.

Branislav Tréger s Michalom Kaliňákom si so záujmom prezreli aj priestory stálej expozície Slovenského olympijského a športového múzea – Výstavnej siene prof. Černušáka, ktorá sa im veľmi páčila.

Tagy
p24
Doprajte si výnimočný zážitok, do predaja idú ďalšie lístky na OH 2024

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque