Športové aktuality
Spišská Nová Ves
2 min. čítania

Výnimočné gesto fair play v našich bazénoch!

Patrik Pavelka, Slovenská plavecká federácia

Počas uplynulého víkendu sa v Spišskej Novej Vsi konali majstrovstvá Slovenska mladších žiakov v krátkom bazéne, ktoré priniesli množstvo pekných výkonov, prekonaných rekordov, aj pútavých súbojov. Udialo sa však aj niečo, čo bude ešte dlho rezonovať v našej plaveckej rodine.

Išlo o situáciu, ku ktorej došlo v disciplíne na 200 metrov motýlik dievčat. Plavkyňa Sophie Grey z klubu PK Pezinok síce absolvovala preteky, ale tak nešťastne, že nakoniec bola diskvalifikovaná a nezískala titul majsterky Slovenska, o ktorý tak tuho bojovala. Titul po jej diskvalifikácii získala Stela Megelová z klubu SK Flipper Brezno.

Čo sa udialo potom? Stela Megelová sa hneď rozhodla a odovzdala svoju zlatú medailu Sofii, ktorá bola diskvalifikovaná. Týmto gestom si uctila jej lepší výkon v týchto pretekoch a jasne dala najavo, že za skutočnú víťazku považuje práve Sofiu. Priamo na tomto podujatí v Spišskej Novej Vsi dekorovali Stelu Cenou fair play a odovzdali jej zlatú medailu majstra Slovenskej republiky.

Vyrastá nám generácia nielen úspešných, ale aj férových mladých ľudí, pre ktorých výhra za každú cenu nie je to pravé orechové. Srdiečko dokáže zavážiť. Klobúk dole!

Šport
Projekt
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV