Športové aktuality
1 min. čítania

Príletový test Petry Hromcovej bol pozitívny, opakované už negatívne

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Petra Hromcová
Foto
TASR/MICHAL SVÍTOK

V utorok popoludní pricestovala do dejiska zimných olympijských hier aj posledná slovenská športovkyňa Petra Hromcová. Športová časť výpravy je tak v Číne kompletná.

Hromcová mala pôvodne letieť zo Slovenska ešte 1. februára, doma ju zastavil test na koronavírus. Do Číny mohla odcestovať po negatívnych testoch na COVID-19. Na letisku v Pekingu sa podrobila ďalšiemu testovaniu a následne sa presunula do Olympijskej dediny v Jen-čchingu, kde čakala v izolácii bez kontaktu s inými členmi výpravy na výsledok testu.

„Jej test po prílete priniesol pozitívny výsledok. Išla do izolácie. Ďalšie dva testy už boli negatívne, mohla sa pripojiť k výprave a môže riadne fungovať,“ informoval hlavný tlačový atašé slovenskej výpravy Ľubomír Souček.

Pozitívne testy mali po prílete aj hokejisti Tomáš Jurčo, Samuel Kňažko, Kristián Pospíšil a Mislav Rosandič. U všetkých opakované testy i ďalšie potvrdzujúce vyšli negatívne, mohli opustiť izoláciu a pripojili sa k reprezentačnému tímu. Rovnaký prípad nastal aj u Petry Hromcovej.

Podujatia a športovci

Súvisiace

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque